НАГРАДЕ ФОНДАЦИЈЕ „МИОДРАГ ЈОВИЧИЋ“

за животно дело и за најбоље докторске дисертације у области устаног права и политичког система

Награда „Миодраг Јовичић“ за животно дело у области устаног права и политичког система

Управни одбор Фондације „Миодраг Јовичић“, на седници одржаној 16.10.2000. године, донеo је одлуку о утемељењу Награде „Миодраг Јовичић“ за остварене врхунске резултате у областима уставног права и политикчког система.

Управни одбор и жири Фондације настојали су у протеклих петнаест година да остваре циљеве Фондације и, посебно, да награда Фондације буде додељена истакнутим научницима који су остварили врхунске резултате у областима уствног права и политичких система. Награда која се састоји од дипломе, плакете и новчаног дела од 2000 швајцарских франака уручивана је свечано на Правном факултету Универзитета у Београду у присуству пријатеља, рођака, колега и сарадника Миодрага Јовичића из САНУ, Института за упоредно право, Правног факултета Универзитета у Београду и Правног факултета Универзитета у Новом Саду, Библиотеке „Политика и друштво“, као и бројних студената и представника медија. Том приликом добитници награде су држали беседу на тему коју су сами одредили а у вези је са научним областима којима се бавио Миодраг Јовичић.

Упрани одбор и жири Фондације трудили су се да Награда припадне истакнутим ствараоцима који су остварили врхунске резултате у областима уставног права и политикчког система, али и да сачувају морални интегритет и интелектуалну честитост по угледу на Миодрага Јовичића. Научна делатност и истина, сматрао је Јовичић, одувек су биле не само научна и филозофска него и морална и људска вредност.

Награда „Миодраг Јовичић“ за најбоље докторске дисертације у области устаног права и политичког система

Управни одбор Фондације „Миодраг Јовичић“, на седници одржаној 16.10.2013. године, донеo је одлуку да се почев од 2014. године сваке друге године додељује награда за најбоље докторске дисертације студената докторских студија правних факултета у Републици Србији и Републици Српској из области политичке и правне теорије, уставног права и политичког система.

На предлог Жирија за доделу награде Фондације „Миодраг Јовичић” у саставу проф. др проф. др Јовица Тркуља, проф. др Оливера Вучић и Јасминка Хасанбеговић, Управни одбор Фондације је 16. септембра 2014. године је једногласно одлучио да ту нагрaду за годину 2014. додели:

  • др Бојану Спаићу, доценту Правног факултета Униеверзитета у Београду, за докторску дисертацију на тему ”Тумачење права у оквиру Бетијеве херменеутике као универзалне методе духовних наука”.
  • др Душки Франети, доценту Факултета за правне и пословне студије у Новом Саду, за докторску дисертацију на тему "Људско достојанство као правна вредност".
  • др Милошу Здравковићу, доценту Правног факултета Универзитета у Београду за докторску дисертацију на тему "Дворкинова критика Хартове верзије позитивизма".

Бојан Спаић, Душка Франета, Милош Здравковић

Награда за најбоље докторске дисертације 2013/2014. године

К О Н К У Р С

Награда за најбоље докторске дисертације 2015/2016. године

Фондација “Миодраг Јовичић”
Народних хероја 15
11070, Нови Београд
Тел. 011/322-74-49, 322-46-82, 064/145-87-88

Видео канал© Фондација „Миодраг Јовичић”, Београд 2000-2016